Joi, Aprilie 24, 2014
   
TEXT_SIZE

Mega scandal cu urmărire ca în filme şi bătaie la padoc GALERIE FOTO

Evaluare utilizator: / 9
Cel mai slabCel mai bun 

Reprezentanţii asociaţiei pentru protecţia Animalelor ADOR a primit informaţii că două maşini, înmatriculate în Constanţa, prind câini în municipiul Botoşani. Au urmărit maşinile până la Roman şi au anunţat autorităţile. Poliţiştii au întors la Botoşani cele două maşini, în care se aflau zeci de câini. Reprezentanţii ADOR nu au fost primiţi la padoc şi s-a creat o busculadă între aceştia şi angajaţii primăriei.

Reprezentanţii asociaţiei pentru protecţia animalelor ADOR au trimis astăzi un comunicat de presă prin care anunţau că nişte persoane necunoscute, cu două maşi înmatriculate în Constanţa, strâng câinii maidanezi. La scurt timp, a venit replica primăriei municipiului. Viceprimarul Cosmin Andrei ne anunţa că este un proiect pilot şi că s-a încheiat un contract cu o anumită firmă, pentru adopţia câinilor, fără a preciza numele firmei.

Mebrii ADOR au urmărit cele două maşini prin municipiul Botoşani. La un moment dat, acestea au plecat spre Suceava. Trei maşini în care erau reprezentanţii ADOR au plecat în urmărire. Au sunat la poliţie dar nu au primit sprijin. Maşina în care se aflau câinii a încercat să scape de cei de la ADOR în municipiul Suceava dar nu au reuşit. Cursa de urmărire a continuat până în municipiul Roman. Cei de la ADOR au sunat din nou la poliţie şi de această dată au avut mai mult succes. Poliţiştii au oprit maşinile firmei care prins câinii. Au verificat documentele şi au constatat că acestea nu sunt în regulă şi au decis ca aceste maşini să se întoarcă la Botoşani, fiind escortate de către echipaje de poliţie. Maşinile au ajuns într-un final la padocul din Botoşani unde a continuat scandalul. Angajaţii padocului nu au primit nici măcar poliţia locală în zonă. “Avem ordin să nu intre nimeni”, a spus unul dintre angajaţi.

La padoc, şi-a făcut apariţia şi viceprimarul Cosmin Andrei. Până la urmă, reprezentanţii ADOR au reuşit să pătrundă în interior şi a început scandalul. Ei nu au fost lăsaţi să intre în zona în care erau câinii. Aceştia au fost bruscaţi de către angajaţii primăriei care făceau toate eforturile astfel încât să nu poată fi văzuţi câinii.

Reprezentanţii ADOR sunt decişi să facă plângeri atât la adresa firmei care s-a ocupat de prinderea câinilor cât şi la adresa primăriei municipiului Botoşani.

“Au luat căţei din toate zonele oraşului. Inclusiv căţei cu stăpân. Am avut trei maşini care i-au urmărit, în Suceava au încercat să scape de noi. Am alertat un echipaj al poliţiei. Cei din Roman au colaborat foarte bine cu noi. Au fost opriţi, au venit reprezentanţii poliţiei animalelor, de la DSV, inclusiv domnul primar. Toată admiraţia pentru autorităţile din Roman. Ne-au spus că urmau să ajungă cu câinii în Constanţa şi apoi la Varna spre adopţie”, a spus Petronela Chiribuţă, reprezentant ADOR.

 

“În primul rând, conducătorul auto nu era însoţit de acte. Niciun fel de acte. În momentul în care am deschis uşa dubei nu a mai trebuit să ne convingă nimeni de absolute nimic. Unul dintre şoferi mi-a spus că vor să ajungă la Constanţa. Varna de fapt. În urma procesului verbal de constatare vom continua demersurile în acest caz”, a spus Genoveva Burdaş.

Prezent la padoc, viceprimarul Cosmin Andrei a spus că este un contract între primărie şi o firmă din Constanţa care s-a oferit să se ocupe de prinderea câinilor maidanezi fără a primi în schimb bani. 

“Am avut un contract prin care s-a oferit o sponsorizare pentru aceşti câini din padocul Botoşani, cu o societate comercială din Constanţa. Aceşti câini urmau să fie transportaţi la Constanţa. Cei de la protecţia animalelor au făcut presiuni iar DSV Oneşti a întors acest transport, urmând ca aceşti câini să fie primiţi în padocul din Botoşani. Nu am cunoştinţă de ce au fost întorşi. Noi am perfectat contractual, respectând toate legile româneşti în vigoare. Aceşti câini urmau să fie daţi spre adopţie. Nu era un alt scop. Nu pot să dau mai multe detalii în momentul de faţă. Această firmă ne sponsoriza cu contravaloarea acestui serviciu. Este o firmă cu experienţă în domniu. Aveau toate autorizaţiile. Astăzi a fost un proiect pilot, vroiam să vedem care este eficienţa. Dacă lucrul acesta nemulţumeşte cetăţenii vom stopa proiectul”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

This content has been locked. You can no longer post any comment.

Who's Online

Avem 891 vizitatori online

google-site-verification: googlec30e53751bb816a8.html

Anunţ Consiliul Judetean

DJDP Botoşani informează faptul că menţine şi în  luna aprilie restricţiile de circulaţie şi tonaj instituite pe drumurile judeţene în luna martie, astfel:

  • pe DJ 297 din DN 29C localitatea  Blândeşti până în localitatea Todireni restricţie de tonaj de 12 to;
  • la ieşirea din loc. Suliţa, km 11+500 din cauza unor probleme tehnice la pod sunt  restricţii de viteză de 30kmh şi este montat indicator drum îngustat.

ANUNŢ LOCATIVA

SC Locativa SA anunță publicul interesat că efectuează cu personal autorizat următoarele tipuri de lucrări:

  • curățat coșuri fum
  • reparații și construire sobe
  • reparații instalații electrice
  • reparații instalații sanitare

Pentru comenzi și relații sunați la tel 0231.532.273

  • de luni – joi, orele 08.00 – 16.30,
  • vineri , orele 08.00 – 14.00.

Anunt Urban Serv

ANUNTURI BOTOSANI

VIDEONEWS

FOTO NEWS

Curs Valutar